Direktlänk till inlägg 21 april 2009

spasmofen

Av Linda - 21 april 2009 14:29

igår väcktes jag av ett samtal från läkaren i gävle som sa att nu tycker han att vi tar bort gallblåsan. (hur länge har jag inte tjatat om att få göra det?!). fick lätt panik efter samtalet för att jag kom på att dom ska faktiskt skära i mig, och då pillade jag i mig två smärtstillande som ångestdämpande. inte sådär jättesmart gjort, men den där läkaren lyssnar aldrig på vad jag säger. jag vill ha ett möte och gå igenom operationen med förberedda frågor och prata om riskerna. det fick jag inte utan han sa att jag kunde fråga nu när han ändå ringde, men hallå! han väckte mig, hur klar är man i huvudet då på en skala? en vacka innan jag opereras får jag komma dit och kolla så allt är okej.

jag är så otroligt trött på dessa biverkningar av morfinet. hela min eftermiddag blev pajjad (jag vet att jag tog dom i onödan, men försök se det lite från mitt håll. plix? ^^). efter 5 min på motionscykeln när jag var på sjukgymnastiken blev jag svimfärdig och fick lägga mig på en bår för att inte kräkas. efter en kvart i liggande ställning ringde jag sambon som kom och mötte mig halvvägs från sjukhuset och så gick vi hem. jag däckade i flera timmar av psykisk och biverkningarnas utmattning.

ibland får jag sådana anfall trots att jag inte behövt ta smärtstillande på ett par dagar med. ändå är jag skiträdd för operation. tänk om jag överdriver mina gallstensmärtor? vilket iofs var det jag trodde när jag fick dem första gången och en timme senare halvsatt i mammas framsäte i ilfart till sjukhuset och skrek att jag höll på att dö (vilket det seriöst kändes som).


kom inte iväg på terpin i morse. har hitills idag spelat lite wow och gått en promenad med moa.


jag är rädd. för att vara beroende av någon. det är jag av min sambo. han säger att han är det av mig också, kanske på lite andra sätt. och jag vet att jag måste släppa på mig själv, annars kan inte ett förhållande fungera heller, med murar i vägen. han är inte som de som behandlat mig illa, ändå har han fått ta mina tvivel så många gånger. jag vet att han älskar mig. jag har bara svårt att se varför och att det inte kommer komma en punkt när det blir för mycket.

jag tycker dock själv att jag lärt mig att inte söka bekräftelse hela tiden. blir jag nojjig över något frågar jag och får samma svar som alla andra gånger. jag har nojjat över att jag behöver fråga, men har fått svaret att det är okej. jag har tur att ha robert, att han kan förstå mig. även om han inte förstå, försöker han, och försöker se varför jag tänker och gör vissa saker.

det känns fortfarande ovant efter snart 2 år att ha någon att vända mig till på det här sättet. vad skulle jag ta mig till om det försvann liksom? skulle jag ens överleva?

 
 
Kezia

Kezia

21 april 2009 14:52

Och jag känner igen mig i det du skriver. Både det med att vara beroende av sin sambo, och att råka missa läkaren och spela wow istället (typiskt mig, haha! fast det har nog inte med bps att göra, bara att vi är wownördar? ;-)

Ja, verkligen intressant det där med att känna igen sig så mycket. Fungerar det bra mellan dig och din sambo trots diagnosen? Tycker han du är "jobbig att leva med" som man så ofta får höra? :-/

Kram ^^

http://creed.bloggboken.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 20 november 2012 17:00

Ny vecka, nya tag? Jag försöker. Men gravidbullen är i vägen vad jag än ska göra. Ta på sig strumpor till exempel. Det måste verkligen se lika jobbigt ut som det är för häromdagen frågade sambon om han skulle hjälpa mig. Men vad fan, lite värdighet...

Av Linda - 13 november 2012 16:03

Idag har varit en helt okej dag. Det går så otroligt upp och ner med måendet just nu så jag är glad för det lilla. Fick tid över på tvätttiden idag så vi har tvättat lite minityrkläder. Bakat kärleksmums tills en vän till sambon kom förbi, resten är ...

Av Linda - 4 november 2012 16:38

Känslan när hela ens inre skriker "Du har gjort ett misstag!". ...

Av Linda - 4 november 2012 11:38

Tuff dag. Allt känns bajs och blä. Ångest från varje por.

Av Linda - 31 oktober 2012 11:38

Flytten är över. Dock har jag varit megaförkyld ända sedan vi anlände. Frossa, värmevallningar, hosta tills kräkningar, snorig. Ja, ni fattar. Dessutom kan jag inte gå utanför dörren pga smärtor i nedre rygg. Ischias troligtvis. Ska träffa min nya ba...

Ovido - Quiz & Flashcards