Alla inlägg under december 2008

Av Linda - 13 december 2008 21:19

det är sjukt jävla halt ute! vi skulle en sväng till ica nu på kvällen och fastnade på en isfläck. det var knappt någon lutning alls men vi stod och spann hur länge som helst. försökte backa och så men inget funkade.

det var bara för mig att gå ut och puffa på, det kändes lagomt fult måste jag säga ^^ huvudsaken är väl att det funkade, men det känns inte jättekul att våra däck är så kassa. våra nya vinterdäck finns nere i blekinge, men för att få på dom måste vi ju köra ner, vilket vi inte ska göra förrän efter julafton.



har en rätt seg helg, försöker hitta saker att göra, men jag blir bara rastlös. ska faktiskt spela lite wow idag för första gången på en månad, kanske blir lite kul :)

Av Linda - 10 december 2008 22:39

det är så otroligt typiskt. vi hade precis laddat upp frysen med köttfärs när larmet om gifterna i irlands griskött kom. skulle tippa på att vi hade en sisådär 3 kg, kanske lite mer. vi brukar köpa så billigt vi kan hitta och eftersom vi inte sparat etiketterna vågade vi inte chansa på att det inte var från irland.

det kändes inte kul att slänga allt det i komposten, men det verkar bara otroligt idiotiskt att chansa. vi har ju säkerligen redan fått i oss av det, men ju mindre desto bättre. 

vi köpte lite ny köttfärs idag, svensk denna gången ^^ helst av allt skulle jag vilja köpa så mycket mat som möjligt från en privat bondgård där man visste att allt gick rätt till. någon som har något tips på hur man hittar bra sådana? 



en rundtur på stan i sandviken idag. sambon och jag är nu klara med julklappsinköpen! eller, det är en kvar, men vi vet vad och var den ska köpas så vi kan kalla oss klara. de flesta verkar liksom inte ens ha börjat köpa klappar än, jag förstår inte riktigt varför man väntar så länge som till sista dagarna. nog för att jag själv är så ibland, men oftast har jag rätt bra koll på läget ^^

i övrigt är jag väldigt ofta uttråkad nuförtiden. som vissa vet har jag slutat spela world of warcraft, antagligen tillfälligt, men jag kände att det blev lite väl mycket spelande, så just nu är det total spelstopp. dock märker jag vad otroligt mycket fritid jag har utan att spela och jag vetefasen vad jag ska göra med all tid! 

jag vill gärna vara mer aktiv utanför hemmet, men ökar jag mer nu är ju risken att jag kraschar väldigt stor. även fast jag är väldigt pysslig och tycker om att sy, måla, pilla med pärlor osv kan jag ju inte göra det precis hela tiden. det blir iofs bättre hela tiden, men jag hatar att vara rastlös och uttråkad. depressionen gör det ju inte lättare eftersom jag ofta har dagar då jag inte har lust att göra nånting, knappt gå upp på morgonen.



nåja, nog med gnäll. just nu är jag på bra humör så jag ska inte förstöra det med att vara negativ ^^ 

Av Linda - 10 december 2008 11:08

igårkväll var det dags för mig att få ont igen. det var ju positivt nog inte en hundradel så illa som när vi åkte till akuten, men ont som fan hade jag. tog en svag smärtstillande, men efter 1,5 timme när den inte hjälpte fick jag ta en stark. efter det lyckades jag åtminstone somna, och idag känner jag bara av att jag hade ont igår, det ömmar liksom i gallblåsan.

det dryga med den starka värktabletten var biverkningarna. de jag fick var väl lindriga ändå med tanke på vad man kunde få. sjukt torr i munnen och svårigheter att kissa. förstå att behöva kissa so bad och så går det bara inte! 



nu kommer det bli extra noga igen vad som äts i detta hushåll. nog för att jag sköter mig så gott som exemplariskt, men nu måste -så gott som- bort. dags för överkokad mat igen. blöööh.



igår hade jag också sista gruppterapin innan jul. cirka en månads "jullov" innan det startar igen. vi hade lite julavslutning och spelade tp, det var riktigt mysigt. anna och jag var i samma lag och lyckades vinna med delad förstaplats med ett till lag, trots att vi båda är rätt oallmänbildade ^^ det var mycket skratt från min sida, tack vare anna. du får mig alltid att bli på bättre humör bruttan! ;)




Av Linda - 8 december 2008 21:34

ännu en måndagseftermiddag på katthemmet. har börjat skriva upp mig samtidigt som en kvinna som verkar bli så glad när jag är på hennes pass, hon är jättesöt! det är verkligen otroligt vad vissa av volontärerna engagerar sig, tur det finns människor som bryr sig om våra lurviga vänner.

varje gång jag jobbar vill jag vara där oftare, men jag måste verkligen vara försiktig med vad jag tar på mig, efter varje arbetspass somnar jag nästan i bilen på vägen hem. mest för att psyket blir trött. med tanke på hur lite människokontakt det är där undrar jag hur det skulle funka på något annat ställe där det är mycket folk. läskig tanke! 



det verkar ha ordnat sig för mig och sambon i mellandagarna och nyår nu inför blekingetrippen. vi hade tänkt fira jul med roberts familj, men hans bästa vän johan ska ha sin 25-årsfest på nyårsafton, så vi stannar hemma i jul och åker ett par dagar efter. vi kan inte vara borta alltför länge när vi har massa missar, en råtta och duva här hemma ^^

syrran ska bo med katterna, hade hon inte gjort det hade jag varit tvungen att stanna hemma och det hade känts ganska supertrist. så det är ett bekymmer mindre, ska bli jätteroligt! har inte sett fram emot nyårsafton på "riktigt" på många år. det är så typiskt att man vill att det ska bli sån superkväll, så ofta för mig har det blivit tvärtom, för höga förväntningar liksom. men i år känns det som det omöjligt kan bli fel :D



snart läggdags, men först måste jag se lite till sex and the city (inne på 4:e säsongen nu ^^) och dricka upp mitt te. en liten bit kladdkaka till slinker nog ner med, bakade en till robert :)  eller ja, två egentligen, men den första råkade jag visst glömma i ugnen så den var som en tegelsten, haha.

någon mästerkock blir jag nog aldrig!

Av Linda - 6 december 2008 10:24

sambon hade inte alls lust att julmysa runt på stan igår. som en typisk borderline-effekt kändes allt bara bajs en liten stund, eftersom vi hade planerat det dagen innan. visserligen har just den grejen blivit bättre med åren och med terapin, världen går inte under för att det inte blir som planerat. det gick över rätt snabbt, fast ändå blev det att jag inte visste vad jag skulle ta mig för resten av dagen. så ja, det var en rätt trist dag igår.



kvällen var lite bättre, jag kollade först på idol och sedan en spännande film, drickandes te (doh ^^) och pysslade lite med pärlor. gjorde mig ett halsband och armband att ha på julafton :) 



idag är inget planerat, passar perfekt för att öva på stå ut-färdigheter. har man borderline är impusivitet ett rejält problem, med självskada osv. i terapin får man lära sig sätt att stå ut när det krisar, för att vinna tid - lite eller mycket - för att tankarna ska hinna lugna ner sig.

det behöver inte vara avancerade saker, det kan vara vad som helst. ta ett bad, lyssna på musik, rita, ja vad som helst nästan, bara det funkar för personen ifråga. 

grejen är att det inte bara funkar helt plötsligt, alltså måste man öva när man INTE har kriser, till slut ska det bli som en rutingrej, så man kanske inte ens tänker på att man använder färdigheter, det ska gå på automatik.

det jag tänkte öva på är att hitta tillbaka till mitt intresse för att rita, skapa osv. jag har tappat så mycket inspiration som jag vill hitta tillbaka till. hittar jag den kan en kris mycket väl stillas av att jag sätter mig ned med papper och penna :) 

det finns egentligen hur mkt som helst att berätta om ämnet, men för att inte tråka ut trogna läsare får det räcka som kort förklaring. 



nu vaknade robert så jag ska skynda mig så jag hinner få lite morgongos! :D 

Av Linda - 5 december 2008 10:56

till sambons förskräckelse drog jag upp honom 5:45 i morse för en rask morgonpromenad. inte för att han är det minsta ohurtig, men han tycker om att sova vid den tiden ^^ vete sjutton vad jag fick för ryck, men jag kände för att promenixa tidigt, och eftersom det är vinter och mörkt förutom en ganska otrygg värld så behövde jag en livvakt. alltså var robert tvungen att följa med!


det var faktiskt riktigt mysigt, nästan helt folktomt ute. när vi kom hem kröp jag ner och sov lite till, och om jag inte tvingat mig upp nu kunde jag ha legat flera timmar till och myst under täcket och gosat med virus som sov med mig :)



min plan för dagen är att ta det riktigt lugnt, inte med den betydelse att inte göra saker, utan mer att göra dom i långsam takt. pynta klart med julsaker till exempel, tog köket igår och det blev jättemysigt! var rätt trött på julgardinerna jag hade så jag slängde mig på symaskinen och sydde nya, mucho najs. 

tänkte också ta en tur ner på stan och luffsa runt och nynna julsånger i mitt larvhuvud. robert ska med också har jag tänkt, får hoppas på att han är lika juligt harmonisk som jag idag :D

Av Linda - 2 december 2008 20:39

det var verkligen bra längesen jag sov såhär pass mycket. för det mesta sover jag jättetungt också, och det hör inte till vanligheterna.

idag: upp halv 11, äta gröt, somna om till 14. 14:30-16:45 gruppterapi, hem och sov till 20. har nu ätit gröt, te och macka och känner mig redo att sova hela natten. 

måste verkligen försöka komma på något att orka göra istället för att landa i sängen och bara sova. men jag är så trött! när jag är vaken känner jag mig mest flummig och minns inte vad jag pratat om 5 minuter senare. 

vill inte ha depptider igen, orkar inte mer!



vill vara julegladis, pynta jul hemma med det lilla som finns, planera julkort och klappar och fira advent med glögg! inte för att jag tycker om glögg så värst, men det luktar gott ^^ sedan kan det ju ha ändrats, var massa längesen jag smakade. 

Av Linda - 1 december 2008 00:40

bokningen i vår tvättsuga är dumelidumt. ibland raderar den nämligen tvättider för folk, så när de kommer ut till tvättstugan troendes att de ska få tvätta, får de fint vända tillbaka in för att någon annan bokat tiden. detta var vår andra gång vi råkade ut för det. vi skulle tvättat i morse, men ja. det tyckte inte den lilla digitala bokningsmanicken. turligt nog får man boka dygnet runt, så vi tvättar inatt.

dock har ju vi väldigt mycket spare time om man jämför med till exempel barnfamiljer där föräldrarna har jobb. tänk när de kommer ut på sin enda lediga dag under veckan och tiden är borta. det kan inte vara roligt för fem öre. inte för femtio öre heller säkert.

jag har pratat med andra boende på området för ett par månader sedan och då hade någon pratat med sandvikenhus och de fixade problemet. eller ja, tydligen inte eftersom det fortfarande händer.

det sjukaste av allt är att tvättstugan tydligen hade ett annat bokningssystem som funkade jättebra och inte hade behov av att bytas ut. ändå bytte sandvikenhus ut det. när jag vet att det finns ställen som skulle behöva digitala bokningar eftersom folk snor tider annars (där jag bodde förr till exempel).



gnäll gnäll nu, men det är lite smådrygt. robert har dock erbjudit sig att ta hand om tvätten själv, så jag kanske får somna snart ändå. ensam. yeay! eller inte ^^ 



helgen har varit rätt bra. i fredags slappade vi mest förutom en tur till owes i valbo, julklappsinköp och sånt. på vägen hem stannade vi och köpte godis och robert övertygade mig då att köpa boxen med alla säsonger av sex and the city. 666 kr. myyyycket pengar. men om man tänker på att det är sex hela säsonger är det ju inte farligt. undrar om det var priset som gjorde att han ville köpa den? (666 liksom ^^) det ska tilläggas att han inte ser på det, mer än om det går på tv och inget annat bra finns att se. jag hade lite ont i magen precis efter köpet, vi är inte direkt rika atm. 

lördag var fira jesper-dagen. smörgåstårta och tokiga dyrebrantare. kan det bli bättre? jag tror han blev glad för tekopparna från indiska och chokladteét :) (som btw är mkt godare än jag först tyckte, kan inte sluta dricka det!). 

och idag, söndag, var tvättdagen. har mer blivit sex and the city-dagen för mig dock :) första advent med, jag har inte ens tänt ljuset i adventsstaken, men den är framme med mossa och söta snögubbar i! i övrigt har vi inte så mkt julpynt, lite tomtar som jag ska försöka få fram imorgon. ljusstakar är det dåligt om, tror två krashade i golvet under ett kattrace förra året ^^



anyways. imponerande om ni läste ända hit :D 

Skapa flashcards